31 Aralık 2022 Cumartesi

GEÇMİŞ ZAMAN GÜNLÜKLERİ / 2002

 

(Arşivden / Ajandamdan Notlar/ 2002)

Yapmaya değecek tek yolculuk, içimize yapacağımız yolculuktur. Özgün çağrıya kulak vermeli ve yüreğimizin götürdüğü yere gitmeliyiz.” (Suzanna Tamaro)

2002 YILI

2002 yılı; "Uluslararası Ekoturizm ve Uluslararası Dağlar Yılı" olarak belirlenmiştir.

2002’nin son günü olan Bugün bir yılı daha geride bırakacağız. İyiliklerle, güzelliklerle, neşeyle, coşkuyla, umutla geçen günler yanında; kötülük, çirkinlik, hüzün, karamsarlık gibi olumsuzluklarında yaşandığı günleri geride bırakıyor, yepyeni bir yıla 2003’e giriyoruz.

            Gerçi takvim değişimi dışında değişen bir şey olmuyor. Hayat kaldığı yerden devam ediyor. Değişen bir şey var ki onun belki farkına varıyoruz, belki de varamıyoruz. Yeni yıla gelirken bizlerde, dünyamızda bir yaş daha büyüyor, yaşlanıyoruz. Geçen zamanın farkına varamıyoruz. Çünkü her yeni günle uğraşırken, eski kalan saatler, günler, yıllar adı gibi eskiyor. Yıllar bir kenara atılıyor. Bazen bu kenara atılıyor dediğimiz şeyler, bize-bizlere ait olan değerler oluyor. Onları zaman geçmeden aradığımız, hasret duyduğumuz çok oluyor. Çünkü onlar bizim yaşamımızdaki belki ilkler oluyor. Heyecanlar, deneyimler bizi biz yapıyor. Değişerek, gelişerek yenileniyor. Dün-bugüne, bugünde-yarına ulaşıyor.

            Yerine göre olumlu yapılanlar, yerine göre de olumsuzluklar unutulmayacak, zaman zaman hatırlanacak, hatırlatılacaktır. Kimler tarafından mı? Kendimiz onu kayıtlarımızdan hiç silemeyecek, onlar sizinle birlikte saklı olarak yaşamaya devam edecek, bir kenarda duracaktır. Sizin dışınızda sizinle birlikte olan yakınlarınız, arkadaşlarınız, dostlarınız, düşmanlarınız, sizin hitap ettiğiniz ya da hizmet sunduğunuz kişilerce, kitlelerce hatırlanacak, hatırlatılacaktır.

            İşte bu noktada güzellikler hatırlatılıp, anıldığınız, arandığınız zaman içiniz bir hoş, bir mutlu olacak, kendinizle gurur duyup onore olacaksınız. Bu sizin en büyük kazancınız, servetiniz, mirasınız olacaktır. Bu mirası sizden sonra gelecek olan çocuklarımıza, kuşağa soyadınız ile birlikte bırakacaksınız. Bu insan için en büyük onurdur diyorum. Her şeyin geride kalıp unutulduğu, kenara atıldığı yaşamda bu miras altın değerinde yerini koruyacaktır.

      2002’de kendi dünyamda yaşanan ilkleri/yenilikleri/değişiklikleri özetleyeyim:

  1. Erzurum’da yeni yıla girerken, Teşkilatta yenilikler gerçekleştiriyor, hedefler oluşturuyoruz. (Halkla İlişkiler Salonu, Engelli ve Çocuk aracı, Karakolların Merkezlere dönüştürülmesi, Mobil hizmetlerin yaygınlaştırılması, Sosyal tesislerin yenilenmesi, Web sitesinin yenilenerek daha geniş kapsamla ulusal düzeyde geliştirilmesi, Dergimiz, Sanal Karakol oluşturularak Kamu denetiminin bilgi-iletişim ortamında gerçekleştirilmesi.)

  2. Diyarbakır şehitleri için Müdüriyet önündeki törende konuşma yapmam. (24 Ocak)

  3. İl Müdürlüğüne ilk Vekalet (Şubat)

  4. Palandöken’de Kayak öğrenmemin ardından Güney pistinden kayıyorum.(Şubat/Mart)

  5. 10 Nisan etkinliklerinde TV ve Radyo programına katılmak.

  6. Fizik Tedavi (Bel/diz iğne ve masaj), Başımdaki yağ bezesini aldırmam.

  7. Mülkiye Teftişi, göreve ilişkin Takdir (3) ve Taltifler (3)

  8. İzin ve Seyahatler:

        -Tunceli yolundan yaz tatiline gidiş (Erzincan-Tunceli-Elazığ-Malatya-Kayseri-Ankara-Aydın)

        -Doğu Anadolu gezisi (Gümüşhane, Bayburt, Giresun/Tirebolu, Trabzon, Rize, Artvin/Şavşat,                   Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Bitlis)

        -Erzurum Güney illeri (Çat,Karlıova,Bingöl, Solhan-Yüzen Adalar, Muş, Varto, Hınıs)

        -Gürcistan Gezisi (Tiflis-Batum)

  1. Babamın Akif Abimle Hacca gitmesi, Anne-Babam, Ablam ve yeğenlerimin Erzurum’a gelmeleri.

  2. Kişisel Gelişim/NLP Semineri. (Trabzon)

  3. Türk Milli Futbol Takımı (Dünya 3.sü), Bayan Atlet (Süreyya Ayhan), Dünya Güzeli (Azra Akın) gibi uluslararası başarılar.

  4. Çoruh nehrinde Rafting (30 Haziran)

  5. İl Müdürlüğüne vekalet 1 aylık (9 Ağustos-9 Eylül)

  6. İlk Makalelerimin yayınlanması (Çağın Polisi Dergisi 10 ve 12. Sayı)

  7. Erken Seçim ve AKP iktidarı (3 Kasım)

  8. AB Süreci (Kopenhag Zirvesi 12/13 Aralık)

  9. Türk tarihçi/yazar Doç.Necip Hablemitoğlu evinin önünde öldürüldü. (18 Aralık)

  10. Burun Ameliyatım (20 Aralık)

  11. Prof.Bülent Tanör, M.Cevdet Anday, Muzaffer Uyguner, Ece Ayhan, Şükran Güngör, Sami Hazinses, Savaş Yurttaş, Mahzuni Şerif, Esmeray, Abdurahman Palay, Osman Bölükbaşı yaşamını yitiren önemli kişiler.

  12. Albüm/belge/yazı/makale/anı/günlük gibi notlarımın bilgisayara yüklenmesi.

Bu saydıklarıma eklenecek daha şeyler olabilir. Şimdilik hatırlayabildiklerim bunlar...

        Hoş Geldin 2003, Güle Güle 2002!

        (31 Aralık 2002 / Salı / Erzurum)

        Remzi KOÇÖZ







Hiç yorum yok:

Bu sitede yayınlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, her tür fikri mülkiyet hakkı , tarafıma aittir.
Kaynak götermeden kullanılamaz