5 Mayıs 2020 Salı

KARANTİNA GÜN(LÜK)LERİ - 4




CAMBAZ

‘Değerleri değersizleştirirseniz, gün gelir sizde değersizleşirsiniz.’
Her seçilmişin/yöneticinin bir kredisi vardır. Bakiyesi/limiti dolduğunda kimse ömrü billah toplumun/kurumun başında kalamaz. Hele kendinden sonra istediğini seçtirip/atayarak miras bırakırım diyorsa saltanat rüyası 21. yy’da tutmaz.
Sanatçılar sahnede oynarlar. Yani oyununa göre rol yaparlar. Sonrasında başka bir oyuna başlayıp yeni bir rol üstlenirler. Toplumları yönetenlerin de uzun uzadıya farklı varyasyonlarla mağduriyet/kötüleme/böbürlenme şeklinde rol yapmaları halinde ise insanlar artık cambaza bakarak cambazın cambazlığını açığa çıkarmasını da bilirler.
Toplumlar ergeç yanlışı/yalanı/kibiri gördükleri nokta da başa getirdikleri insanları/yöneticileri değiştirmesini de bilirler. Hele tarihte buna örnek çokça gelişmeler yaşanmıştır. Kifayetsiz muhteris olarak adlandırılırlar.
Demokrasi kültürünün yeterince gelişmediği toplumlarda yönetime gelenler makamlara doyamazlar. Ancak her çıkışın bir inişi, her başlayışın bir sonu vardır. Bu bir nevi doğanın kanunudur. Yani eninde sonunda gecikmelide olsa film biter.
Kimine göre görev kimine göre saltanat sona erer.
Önemli olan finali onurlu/şerefli/namusluca tamamlayabilmek yoksa saygınlığını kaybetme / kendini değersizleştirme durumları da yok değil!
Sonuçta makamlardan güç alan niceleri tarih oldular.
Saygı sevgi ve selamlarımla...

05. 05. 2020
Remzi KOÇÖZ






Hiç yorum yok:

Bu sitede yayınlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, her tür fikri mülkiyet hakkı , tarafıma aittir.
Kaynak götermeden kullanılamaz