21 Nisan 2017 Cuma

AVRUPA ULUSLARINDAN BİRLEŞİK AVRUPA’YA (II)

-Bir Kitap Çalışması Üzerine-

Avrupa Birliği’ne giden yolda “Tarihten Günümüze Avrupa Süreci”ni, “Birlik Fikri, Tarihsel Gelişim ve Mevcut Durum” açılarından ele alarak tamamladığım çalışma “Avrupa Uluslarından Birleşik Avrupa’ya” ismiyle kitaplaştırılıp Ocak-2012’de Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayınlanmış, Mart-2012’de 2. Baskısını yapmış,  5 yıllık aradan sonra genişletilmiş/güncelleştirilmiş olarak  Nisan-
2017’de 3. Baskısını yapmıştır.

“Avrupa Uluslarından Birleşik Avrupa’ya” adlı çalışmamı okurlarla paylaşırken, oluşan bu yapının, “Birleşik Avrupa”nın -çok yönlü bir şekilde- ele alınmasını ve de sorgulanmasını hedefledim.
Dünyanın en eski kıtalarından biri olarak, uygarlıklara ve teknolojik gelişmelere beşiklik eden Avrupa, 20. yüzyılın ilk yarısında yaşadığı acımasız savaşların ardından yeni acılar yaşamamak için bu kez eski hayalini yeniden canlandırma yoluna koyulur. Bu hayalin adı: “Avrupa Birleşmesi”dir. Yaşadığımız bu coğrafya üzerinde, çağa tanıklık eden birey/ler olarak -asrın projesi olarak da adlandırılan bu gelişmeleri takip açısından- bu sürecin tarihsel derinliğini kavramak ilgi çeker.

Tarihsel gelişimin kavranılmasının ardından gelecek için daha sağlıklı bir bakış açısının yakalanabileceği kanısındaydım. Bu bağlamda, AB’nin tarihsel süreci ile ilgili derlemiş olduğum bilgileri, okurlara aktararak faydalı olmak isterken; ünlü fizikçi Einstein’ın “Kendinle yarış, başkaları ile paylaş” özlü sözünü, kendi açımdan uygulamak istedim.

Türkiye
’nin Avrupa serüveni ise yeni bir çalışmada, “AB Sürecinde, Türkiye-Avrupa İlişkileri” çerçevesinde, aşamaları ve gelişmeleri ile ayrıntılı olarak ele alınacaktır.

Eserin daha ilk yayıma/yayına hazırlanma aşamasında, belirli periyotlarla güncellenmesi gereken bir çalışma, yani yürüyen bir kitap olduğu düşüncesiyle; her yeni bir basımında yeni bir çalışma, sorumluluk ve özen gerektirdiği bilinciyle 3. Baskıyı okuyucularla buluşturmak istedim.


Uzun soluklu bir çalışma sonucu ortaya çıkan bu eserin, tarihsel gelişmelere ilgi duyanlara, bilgilenmek isteyenlere ve kaynak arayanlara rehber oluşturması temennisiyle;

Saygı, sevgi ve selamlar. (http://www.remzikocoz.com/)

Remzi KOÇÖZ

Hiç yorum yok:

Bu sitede yayınlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, her tür fikri mülkiyet hakkı , tarafıma aittir.
Kaynak götermeden kullanılamaz